SMM 2016: Vision of the Fjords ble årets skip

Kilde: Skipsrevyen

Bilde: Vision of the Fjords ble kåret til Ship of the Year 2016. Foto: Vibeke Blich

Med brask og bram ble årets skip avduket i den norske paviljongen på verdens største skipsfartsmesse, SMM i Hamburg. Ship of the Year 2016 er «M/V “Vision of The Fjords” bygget av brødrene Aa.

Statssekretær Dilek Ayhan fra Nærings- og fiskeridepartementet fikk gleden av å overrekke prisen til byggeverftet Brødrene Aa og rederiet The Fjords.

Fartøyet er bestilt av The Fjords AS, og juryen er imponert over at dette selskapet, som er eid av Fjord1 og turistdestinasjon Flåm AS, har tatt ansvar for å kjøpe et så imponerende fartøy.
Som administrerende direktør i selskapet, Mr. Rolf Sandvik, så fint sier:
– Vision of the Fjords overgår alt annet i disse ikoniske norske farvann. Vi tilbyr en unik opplevelse for passasjeren, i det de blir i ett med naturen som omgir dem, «(thefjords.no)

Fartøyet vil gå i rute i Nærøyfjorden, Lysefjorden og Geirangerfjorden. Det er behov for beskyttelse av disse fjordene, men det er ingen tilgjengelige landstrøm og elektrisk fremdrift er da eneste løsning.

Jury: Juryen består av Sturla Henriksen, administrerende direktør i Norges Rederiforbund, Lars Gørvell-Dahll, direktør, maritim sektor av Norsk Industri og  Asle B. Strønen, redaktør av Skipsrevyen.

Les mer her…

© 2024 Norwegian Maritime Exporters