ZENITEL SKAL SØRGE FOR SIKKERHETEN OMBORD NORGES MEST TRAFIKKERTE FERGE

Member news | 2 February 2017
Share this article
Facebook
Twitter
LinkedIn
Zenitel, en global leder innen kritiske kommunikasjonsløsninger, har levert kommunikasjons- og underholdningssystemer til Norges mest trafikkerte innlands fergestrekning.

Foto: Kaptein Stein Rørvig på broen, Zenitel.

I 2014 vant Bastø Fosen en kontrakt for videre drift av Norges mest trafikkerte innlands fergestrekning, mellom Moss og Horten – frem til 2026. Som en del av avtalen skulle tre nye skip bli bygget (for å dekke denne viktige transportruten). Zenitel er stolte av å ha levert kommunikasjons og underholdningssystemer til alle de 3 nye skipene.

Fergen er en del av det nasjonale veinettet, Riksvei 19. Riksvei 19 er en del av riksveien over Oslofjorden. I 2013 brukte over 1,3 millioner kjøretøy og 1,6 millioner fotgjengere fergene. Mange av Zenitels egne ansatte bruker fergene hver dag, som en del av deres pendlevei til bedriftens operative hovedkontor i Horten.

Zenitels Administrerende Direktør, Kenneth Dåstøl kommenterer, «Zenitel er en global leder med en lang, stolt historie i den maritime industrien. Leveransene til de nye Bastøfergene viser hvordan vi jobber som selskap. Vi var tilstede under byggingen av fergene via vår samarbeidspartner i Tyrkia, og er lokalisert rett ved der båtene er i drift. På denne måten har vi mulighet til å levere den profesjonelle tekniske oppfølgingen vi er kjent for.» Han fortsetter, «Disse fergene representerer en innovasjon innenfor bransjen, noe vi kan stille oss bak. Takket være over 70 år med innovasjon, er også vi i stand til å bidra med fleksible, pålitelige og avanserte maritime kommunikasjonssystemer. Nytt design gjør av / påstigningen for biler og fotgjengere tidseffektiv. Moderne motorer og design har gjort det mulig for fergene å bli drivstoffeffektive og miljøvennlige.»

Øyvind Lund, Administrerende Direktør hos Bastø Fosen, er enig i viktigheten for å ha troverdige og pålitelige kommunikasjonssystemer ombord. «Passasjerenes sikkerhet og mannskapets trygghet er den første prioriteten ombord. Kommunikasjonssystemet fra Zenitel gjør at sikkerhetsinstruksjoner og annen informasjon kan bli hørt klart og tydelig ombord. I tillegg kan kapteinen enkelt kommunisere med resten av mannskapet fra broen. Takket være teknologi som noise reduction, selv når han kommuniserer fra et bråkete sted som maskinrommet, kan han bli hørt klart og tydelig og bli forstått.»

De tre fergene ble bygget i Tyrkia, og designet av Multi Maritime i Førde, Norge. I Tyrkia var Zenitel representert av sin lokale partner, Elektro-Deniz. Som en del av avtalen mellom Bastø Fosen og Statens Veivesen måtte NOx utslippene være i henhold til det internasjonale reglementet. Takket være nyutviklet design, har Bastø Fosen regnet ut at NOx utslippene vil bli redusert med over 80% sammenlignet med de tidligere fergene. I tillegg har også dieselforbruket blitt redusert med 25/30%, takket være enegieffektive dieselmotorer og nyutviklet skrogform.

Zenitel har levert følgende utstyr til de nye fergene:

• AlphaCom Maritime (ACM): Vingtor-Stentofons ACM system er pålitelig og robust, og er i stand til å forene og styrke et skips sikkerhetssystemer ved å gi fremragende intern og ekstern kommunikasjon ombord skip.

• SPA – PA/GA: SPA systemet er en integrert type-godkjent høyttaler løsning. Den er ekstremt kosteffektivt og dekker alle spesifikasjoner og regler for maritim høyttaleranlegg ombord alle type skip.

• IPTV- Vingtor-Stentofons IPTV system er et fullverdig integrert digitalt underholdningssystem for maritimt bruk. Systemet tilbyr et vidt spekter av tjenester tilpasset for å forbedre mannskapets velferd og trivsel.

Alle Vingtor-Stentofon produkter som er en del av kritisk kommunikasjonssystemer har blitt testet ifølge IEC 60945, IEC 60533 standarder og følger SOLAS reglement og koder for kommunikasjonssystemer ombord skip. Zenitels systemer er levert ifølge alle de store sertifiserings reglementene.

Om Zenitel Group

Zenitel har en sterk markedsposisjon både på land og til sjøs via vår merkevare, Vingtor-Stentofon.
Merkevaren er globalt gjenkjent for å tilby avansert kommunikasjonssystemer til land og til sjøs. Vingtor-Stentofon tilbyr integrert sikkerhetskommunikasjon for områder hvor liv, eiendeler og verdier står på spill.

Zenitels primære produkter via sin merkevare Vingtor-Stentofon er produkter innenfor høyttaleranlegg, Intercom og Radio. Nøkkelindustriene er: store bygninger, Transport, Industri, Olje og Gass og Maritim.

Zenitel er børsnotert på Euronext børsen i Brussel, med lovbestemt hovedkontor i Belgia. Zenitels operative hovedkontor er i Norge. Bedriften har 300 ansatte, fordelt på 17 kontorer.
Om Bastø Fosen:

Bastø Fosen AS ble grunnlagt 12 oktober 1995, og er eid av Torghatten ASA. Bedriften opererer fergene mellom Horten og Moss. I 2012 reiste 1,7 millioner kjøretøy og 3,4 millioner fotgjengere med Bastø Fosen, noe som gjør Horten – Moss strekningen Norges største innlands fergestrekning. Bedriften har 310 ansatte.

Read more

Brunvoll Propulsion for the World’s Largest Sailing Ships; The Orient Express Silenseas
26 April 2024
Lab testing shows Shipshave’s ITCH system ensures integrity of hull coatings
28 February 2024
Politikerdebatt på Erfaringskonferansen
1 February 2024