THORQUE+ BANEBRYTENDE FRAMDRIFTSANLEGG FRA SCANA OG INPOWER

Member news | 27 June 2016
Share this article
Facebook
Twitter
LinkedIn
Scana Propulsion og Inpower har utviklet den første permanent magnet motoren for direktedrift av skipspropeller som er godkjent i henhold til DnV GL’s gjeldende regelverk for «Redundancy Type R3». Thorque+ gir drivstoffbesparelse, redusert vedlikehold og plassbesparelse i fartøy med elektrisk drift.

Thorque+ fra Scana Propulsion og Inpower er et kompakt og drivstoffbesparende propellanlegg med svært kort byggelengde.

Scana Propulsion og Inpower har i samarbeid utviklet produktserien Thorque™, som i utgangspunktet er en effektiv og kompakt permanent magnet motor med integrert thrust- og pitch-mekanisme for sammenstilling med vribar propell.

Thorque+ er en videreføring av denne teknologien, med en ytterligere forhøyet kvalitet som gjør at Thorque+ tilfredsstiller klassekravene for bruk som singel motor i single screw konfigurasjoner – 1 PM-motor og 1 propell i framdriftslinjen.

Thorque™ kjennetegnes av høy effektivitet og power density (lavt volum og vekt i forhold til ytelse). Thorque+ fra Scana Propulsion og Inpower er et kompakt og drivstoffbesparende propellanlegg med svært kort byggelengde, og med stor fleksibilitet for designer og reder for optimal plassutnytting i skipet. Thorque™ er patentbeskyttet.

Første ordre på Thorque+ er for levering til Stormur Seafood på Island, for ombygging av en linebåt. Anlegget består av en Thorque+ på 750kW direkte koplet til en aksellinje med fast propell. Det er Alkor Shipyard i Polen som skal utføre ombyggingen, og anlegget skal leveres fra Scana Propulsion i Q4 2016.

Read more

Brunvoll Propulsion for the World’s Largest Sailing Ships; The Orient Express Silenseas
26 April 2024
Lab testing shows Shipshave’s ITCH system ensures integrity of hull coatings
28 February 2024
Politikerdebatt på Erfaringskonferansen
1 February 2024