TEAMTEC OG EVONIK SKAL MARKEDSFØRE AVITALIS™ BALLASTVANN RENSESYSTEM

Member news | 15 February 2016
Share this article
Facebook
Twitter
LinkedIn
Mandag, 15. februar, 2016, signerte TeamTec og Evonik Resource Efficiency GmbH en samarbeidsavtale om global markedsføring av AVITALISTM ballastvann rensesystem (AVITALISTM).

AVITALIS™ er et helautomatisert system som renser ballastvann ombord i skip. AVITALIS™ komplementeres med PERACLEAN® Ocean, en miljøvennlig, effektiv og nedbrytbar kjemikalie som har blitt utviklet spesifikt for rensing av ballastvann.

TeamTec overtar det globale ansvaret for produksjon, salg og service av AVITALIS™. Kjemigiganten Evonik, som er representert verden over med et distribusjonsnettverk innen spesialkjemikalier, kommer til å opprettholde ansvaret for salg av PERACLEAN® Ocean, samt ansvar for å videreutvikle teknologien.

“TeamTec, som en verdensledende leverandør av spesialutstyr til den maritime industrien, er en ideell partner for markedsføring og salg av AVITALIS™. Deres brede markedstilgang og fagkunnskaper relatert til skipsindustrien komplementerer vår egen teknologiske spisskompetanse innen kjemi” sier Michael Träxler, Head of Active Oxygens i Evonik.

Olav Voie, CEO i TeamTec, fremhever: “AVITALIS™ utgjør en ideell tilvekst til vår maritime produktportefølje. AVITALIS™ gir oss nok en mulighet å tilby et nytt kvalitetsprodukt til våre kunder, ved høyeffektiv og miljøvennlig rensing av ballastvann. Vi ser veldig frem til et langsiktig samarbeide med Evonik, som et ledende selskap innen spesialiserte kjemikalier og rensesystemer for ballastvann”.

Om TeamTec

TeamTec AS er verdensledende innen produksjon og salg av maritime forbrenningsovnsystemer og ejektorer til skips- og offshoreindustrien. TeamTec tilbyr sine produkter og tjenester i alle de store verftslandene og har etablert en verdensomspennende service- og salgsorganisasjon. TeamTec har flere produksjonalegg og 30 års erfaring med produksjon i Kina. Bedriften er et datterselskap av IMS gruppen og er et velrenommert navn innenfor den maritime industrien. Bedriften ble grunnlagt i 1984 og har hovedkontor i Tvedestrand, Norge.

Om Evonik

Evonik, er et industriforetak fra Tyskland og verdensledende leverandør av spesialkjemikalier. Evonik opererer innenfor segmentene ernæring og velvære, «resource efficiency og performance materials». Segmentet «Resource Efficiency» leverer kvalitetsmaterialer for miljøvennlige og energieffektive systemer til blant
annet «automotive, paints & coatings, adhesives og construction.» Selskapet’s suksess baserer seg i stor grad på deres innovasjonsevne og integrerte teknologiplatformer. I 2014 omsatte 33000 ansatte hos Evonik for rundt EUR12,9 mrd., og med et driftsresultat på rundt EUR1,9 mrd.

Read more

Brunvoll Propulsion for the World’s Largest Sailing Ships; The Orient Express Silenseas
26 April 2024
Lab testing shows Shipshave’s ITCH system ensures integrity of hull coatings
28 February 2024
Politikerdebatt på Erfaringskonferansen
1 February 2024