TEAMTEC HAR INGÅTT PARTNERSKAP MED DAMEN

Member news | 21 October 2016
Share this article
Facebook
Twitter
LinkedIn
TeamTec har inngått en partnerskapsavtale med Damen for det innovative ballastvannrensesystemet, AVITALIS BWTS.

Damen Green Solutions har signert et «letter of intent» med det norske firmaet TeamTec for levering og service av det innovative ballastvannrensesystemet, AVITALIS BWTS. Systemet kombinerer filtrering og en dokumentert, miljøvennlig kjemikaliebehandling som er optimalisert for mellomstore til store skip. AVITALIS er effektiv uavhengig av saltinnhold, turbiditet og temperatur.

Intensjonen er å avansere til et fullstendig partnerskap innen slutten av 2016. Per dags dato gjennomgår AVITALIS en IMO typegodkjenningstest og en US Coast Guard (USCG) landbasert test. Det er forventet at IMO typegodkjenning vil bli oppnådd i løpet av første halvår i 2017, med påfølgende USCG typegodkjenning senere samme år.

Kjemikaliet brukt i renseprosessen er PERACLEAN® Ocean, utviklet av Evonik Industries AG, en verdensledende, tysk, kjemigigant som fokuserer på spesialkjemikalier. PERACLEAN® produktfamilien er velprøvd og med et bredt bruksomfang innen medisin, mat- og drikkevareindustri, blant annet for å desinfisere produksjonsutstyr. Et bredt antibakteriespekter gjør PERACLEAN® effektiv selv ved lave temperaturer og omgjøres raskt til vann, oksygen og eddik, som er lett nedbrytbart. I kraft av dette er det forventet at systemet møter, samt overgår, regulative krav langt inn i fremtiden.

Damen startet samtalene med Evonik rundt bruksområdene til PERACLEAN® Ocean på marine applikasjoner allerede for to år siden. I februar 2016 inngikk Evonik et eksklusivt partnerskap med den maritime utstyrsleverandøren TeamTec, som kombinerer Evonik’s kjemikaljekunnskaper og TeamTec’s maritime «knowhow» og operative ekspertise for å optimalisere AVITALIS, som et driftsikkert og effektivt system for rensing av ballastvann. Damen sin avtale med TeamTec innebærer globalt salg, engineering, installasjon og servicemuligheter via Damen sine 32 verft rundt om i verden.

«Damen prioriterer alltid best mulig kvalitet», sier Barry Stolk i Damen Green Solutions.

«TeamTec er et respektert navn i den maritime industrien med over 30 års erfaring, og Evonik er en verdensleder i sin bransje. Vi har høy tiltro til at AVITALIS ballastvannrensesystem har en lys fremtid. Denne kombinasjonen av norsk, tysk og nederlandsk ekspertise vil bli veldig slagkraftig.»

«TeamTec, som maritim utstyrsleverandør, og Damen Group har over mange år utviklet en solid relasjon basert på gjensidig tillit», sier Ole Bulien, TeamTec salgsleder med ansvar for blant annet Nederland.

«Damen Green Solutions tilbyr sine kunder nøkkelferdige løsninger for integrasjon av ballastvannrensesystemer både for nybygg og ettermonteringer, inkludert alle steg innen teknisk arbeid og prosjektledelse. Dette effektive høykvalitetskonseptet bygger på omfattende skipsbyggingskunnskap hos Damen og passer perfekt med TeamTec sin kjernevirksomhet med leveranse av grundig utprøvde kvalitetsprodukter i tillegg til relevant support for produktet. Vi er veldig glade og stolte over å være en del av dette teamet.»

Read more

Brunvoll Propulsion for the World’s Largest Sailing Ships; The Orient Express Silenseas
26 April 2024
Lab testing shows Shipshave’s ITCH system ensures integrity of hull coatings
28 February 2024
Politikerdebatt på Erfaringskonferansen
1 February 2024