SCANA PROPULSION SIGNERER KONTRAKTER FOR FRAMDRIFTSUTSTYR TIL FISKEFARTØY

Member news | 17 June 2016
Share this article
Facebook
Twitter
LinkedIn
Scana Propulsion, kjent for bredt utvalg av framdriftsutstyr bestående av gir, propeller, tunnel thrustere og fjernstyring, er stolte over å melde at det er signert nye kontrakter for leveranser til totalt 5 fiskefartøy, til en samlet verdi på 35 mill NOK.

Bilde: Snurper/ tråler av Skipskompetanse SK-3101R design til rederiet Lenin Kolkoz for bygging ved Yantar Shipyard.

Scana Propulsion har signert en kontrakt med AO Shipyard Yantar, i Kaliningrad i Russland, for levering av framdrifts- og manøvreringssystem bestående av reduksjonsgir, cp-propeller, tunnel thrustere og rorsystem med fjernstyringssystem for tre fartøy. Reder er Lenin Kolkhoz i Petropavlovsk også i Russland. Skipene er kombinert snurper/tråler av designtype SK-3101R fra norske Skipskompetanse AS, og skal bygges ved Yantar Shipyard, i Russland. Utstyrsleveransen fra Scana Propulsion til alle tre skip skal leveres fra bedriftens anlegg i Norge innen juni 2017.

Scana Propulsion har også signert kontrakter med Pon Power i Norge på reduksjonsgear til to pelagiske trålere som skal bygges ved Karstensens Skipsværft i Danmark. Leveransene fra Scana Propulsion inngår i totale framdriftspakker bestående av MaK motor, Cat Propulsion propeller og Scana reduksjonsgear.

Skipene er av Karstensens eget design til rederiene Themis Fishing Co i Tyborøn og Astrid Fiskeri AS i Skagen, begge i Danmark. Leveransene fra Scana Propulsion til begge kontraktene vil finne sted innen Q1 2017. Scana reduksjonsgear produseres og leveres fra bedriftens anlegg i Norge.

Scana Propulsion har hatt stor suksess i fiskebåtsegmentet opp gjennom årene, der spesialtilpassede og optimaliserte framdriftssystem kombinert med høy servicegrad til kunder har vært suksessfaktorene.

«Scana Propulsion har solide tradisjoner for levering av framdriftssystem til fiskeflåten, og et stort antall skip i eksisterende flåte i Norden, UK, Island og Russland er utrustet med Scana reduksjonsgear, propellanlegg og fjernstyring», sier Inge Bøen, CEO i Scana Propulsion.

«Russland er et interessant marked for Scana Propulsion med en stor og viktig fiskeflåte med potensiale for nybygging. Vårt produktspekter passer godt med de krav som stilles til optimaliserte system for drivstofføkonomi og effektiv operasjon. I et utfordrende marked for nybygging generelt, er de nye kontraktene en god bekreftelse på kompetansen og konkurranseevnen til Scana Propulsion», avslutter Bøen.

Read more

Brunvoll Propulsion for the World’s Largest Sailing Ships; The Orient Express Silenseas
26 April 2024
Lab testing shows Shipshave’s ITCH system ensures integrity of hull coatings
28 February 2024
Politikerdebatt på Erfaringskonferansen
1 February 2024