MARITIME PROTECTION AS SKIFTER EIERE

Member news | 4 January 2017
Share this article
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kristiansandbaserte Maritime Protection AS ble 30 november 2016, som et datterselskap av Wilhelmsen Maritime Services AS (WMS), fusjonert med det engelske selskapet Survitec Group Ltd (Survitec). Survitec eier nå alle WMS sine tidligere sikkerhetssystemer og -produkter, samt tilhørende service og kompetanse. Etter fusjonen eier Wilhelmsen 20% av aksjene i Survitec Group. Maritime Protection AS er således nå et heleid datterselskap av Survitec. Maritime Protection AS har over 45 års erfaring innenfor nøytralgassanlegg til maritim og offshore bransje på verdensbasis.

«Vi ser frem til samarbeidet med våre nye eiere», sier Daglig leder Lars Erik Lunøe. «Survitec har mer enn 160 års erfaring innen sikkerhet til sjøs, og vi forventer at selskapets enorme kompetanse og kapasitet vil løfte oss ytterligere i det internasjonale markedet.» Survitec er pionerer innen bl a evakueringssystemer, redningsflåter, redningsdrakter og livvester, samt oppblåsbare båter.

Maritime Protection AS sine lokaler i hhv Rigedalen og på Lumber består, og samtlige ansatte følger med i fusjonen. «Vi fortsetter som før med vår produksjon av nøytralgassanlegg, og gleder oss til å nå være en del av et markedsledende selskap innenfor sikkerhet», sier Lunøe. «Både Maritime Protection AS og Survitec har lange tradisjoner for kundetilpasset produktutvikling, og fremtiden vil bringe spennende muligheter for både kunder og ansatte i det fusjonerte selskapet».

Read more

Bergen Engines Logo
New NME member
31 May 2024
Illustration showing a ship in a digitalised port
Ports modernization – Portuguese delegation visit to Oslo and Bergen 17 and 18 June
29 May 2024
Bilde av ferge
Offentlige anskaffelser som motor for grønn maritim eksport
29 May 2024