Dobbel ESG-kontrakt for Metizoft i Kristiansand

Member news | 14 April 2023
Share this article
Facebook
Twitter
LinkedIn
Øyvind Sundgot, CMO Metizoft og Jon August Houge, ESG Director Siem Offshore

Metizoft har signert kontrakter for sitt nye ESG-verktøy med både Siem Offshore og Aurora
Offshore.

Begge Kristiansandrederiene legger stor vekt på bærekraft i sine strategier, og er klare på at dette er et satsingsområde fremover.

«Siem Offshore har stort fokus på bærekraft, og som medlem i Norges Rederiforbund jobber vi mot de ambisiøse målene forbundet har satt,” sier Jon August Houge, ESG Director i Siem Offshore. “Krav til å kunne legge frem oppdaterte data på vår ESG-status vil komme fra både myndigheter og andre interessenter fremover, og Metizoft sin fremtidsrettede løsning blir et nyttig verktøy for oss i håndteringen av denne utviklingen.»

ESG for den maritime industrien

ESG er betegnelsen på de tre hovedkategoriene for rapportering på bærekraft. Det er nemlig ikke bare snakk om miljø og utslipp (E for Environmental), men også helse, sikkerhet og rettigheter for ansatte (S for Social) og forretningsetiske forhold som åpenhet og antikorrupsjon (G for Governance).

«Det kommer stadig nye krav for bærekraftsrapportering. Det er likevel avgjørende at aktører som Siem og Aurora går foran og viser at den maritime industrien kan ta grep allerede nå,» forklarer Øyvind Sundgot, CMO hos Metizoft. «Vi har utviklet et ESG-verktøy som gjør måling og rapportering mye mer effektivt.»

Ved hjelp av automatisert innhenting av data fra rederienes skip og systemer, kan bedriftene iverksette målrettede tiltak der effekten blir målt og registrert. Maler for rapportering som møter kravene til den maritime industrien er også på plass i løsningen.

Langvarig samarbeid

Siem Offshore og Metizoft har allerede hatt et godt samarbeid over lengre tid. Siem var tidligere pilotkunde for Metizoft på IHM vedlikehold, før de nå også var de første til å ta i bruk den nye ESG løsningen. «Vi setter stor pris på det gode samarbeidet og tilliten vi har fått fra Siem,» sier Øyvind Sundgot.

«Det har vært en nyttig og god prosess som har vært med på å sikre at vi har et produkt som er skreddersydd for behovene våre kunder har.»

Ny kunde på flere tjenester
Aurora Offshore er en forholdsvis ny kunde hos Metizoft. I løpet av de første månedene i år har de også inngått avtale på Metizoft Kjemikaliesystem og IHM vedlikehold.

«Vi setter stor pris på at også Aurora velger å satse på oss for flere tjenester, og ser fram til et godt samarbeid,» sier Sundgot.

Aurora Offshore ble opprettet i 2021 og spesialiserer seg på offshorefartøy for olje & gass, vind og alternativ energi.


«Tjenestene til Metizoft passer godt til våre behov, og vi ser frem til å implementere disse for flåten vår. Vi er et rederi i vekst, og gode systemer er avgjørende for å effektivisere driften fremover,» sier Bjørn-Inge Engene, COO Aurora Offshore.

Stort potensiale for ESG-løsning


Metizoft så behovet for et ESG-verktøy som var skreddersydd for den maritime industrien, og har stor tro på at dette vil bli et etterspurt produkt.

«Bærekraftsrapportering er ikke bare for rederiene,» legger Sundgot til. «Utstyrsleverandører og verftene vil også i stadig økende grad ha behov for å rapportere på ESG, og vår løsning vil også være ideell for disse.»

For mer informasjon:
Øyvind Sundgot
CMO, Metizoft AS
E-post: oyvind.sundgot@metizoft.com
Telefon: +47 41 77 77 55

www.metizoft.com
www.siemoffshore.com
www.auroraoffshore.com

Read more

Brunvoll Propulsion for the World’s Largest Sailing Ships; The Orient Express Silenseas
26 April 2024
Lab testing shows Shipshave’s ITCH system ensures integrity of hull coatings
28 February 2024
Politikerdebatt på Erfaringskonferansen
1 February 2024