Brunvoll med kontrakter til ni nye fiskebåter 

Member news | 31 March 2022
Share this article
Facebook
Twitter
LinkedIn

Karstensens Skibsværft i Danmark har valgt Brunvoll til ni nye fiskebåter. 

Sales Manager Arne Tennøy er stolt over at Brunvoll har blitt foretrukket som leverandør av framdrifts- og manøvreringssystemer til 9 nye fiskefartøyer hos Karstensens Skibsværft i Danmark. Foto: Jørgen Eide, Brunvoll AS 

Båtene er nybygg som skal leveres til norske, danske, islandske og færøyske redere i løpet av de kommende tre årene. Brunvoll befester med dette nok en gang posisjonen som en viktig partner på fremdrifts- og manøvreringssystemer til fiskeflåten. 

Arne Tennøy, (Sales Manager Fishery & Aquaculture hos Brunvoll) sier seg meget godt fornøyd med at mange av nybygg innen fiskeflåten velger systemer fra Brunvoll. 

Våre produkter og systemer er godt tilpasset moderne skipsdesign, som blant andre Karstensens Skibsværft representerer. De har et stort fokus på reduksjon av utslipp og en grønn driftsprofil i sine design. Dette samsvarer svært godt med Brunvolls systemer designet for optimal effektivitet og lavt energiforbruk sier Tennøy og legger til at med disse kontraktene har Brunvoll levert til mer enn 50 nybygg på Karstensens Skibsværft. 

Han er også begeistret over å se at nye kunderelasjoner skapes, samtidig som porteføljen av etablerte kunder på nytt velger Brunvolls løsninger for sine fartøyer. 

Fiskeriflåten har alltid vært innovative og det er spennende å se at våre opptrekkbare azimuth thrustere slår godt an i ulike fiskefartøy. Siden snurperen/tråleren «Libas» i 2004 som det første fiskefartøyet i verden tok i bruk Brunvolls opptrekkbare azimuth thruster har en rekke nye fartøystyper sett fordelene med denne måten å manøvrere på.  Særlig innen pelagisk trål og lineflåten har interessen vært stor, og nå henger også snurrevad-flåten og tradisjonell bunntrål seg på. 

Kent Damgaard hos Karstensens Skibsværft sier i en kommentar følgende til de siste kontraheringene. 

Vi kan vel si, fra Karstensens Skibsværft, at vi er godt fornøyde med samarbeidet med Brunvoll. Vi mener, at Brunvoll har et godt produkt, som også våre felles sluttkunder er meget tilfredse med. Det er derfor helt naturlig for Karstensens Skibsværft å fortsette med Brunvoll som, mere eller mindre, eksklusiv leverandør av thruster-løsninger. 

De ni nybyggene er alle snurpere/pelagiske trålere på 75 til 88 meter. Rederne bak er Vardin P/F (Færøyene), Skinney-Thinganes HF, (Island), Gjøgur HF (Island), Havfisk AS (Norge), Herøyhav AS (Norge) samt flere ikke navngitte redere fra Norge og Danmark 

Brunvolls leveranser strekker seg fra komplett framdrifts og thruster pakker til rene thruster systemer. Alle leveres med Brunvolls eget BruCon kontrollsystem med tilhørende motorstartere. Flere av skipene er utstyrt med opptrekkbare azimuth thrustere.  

Brunvoll BruCon kontrollsystem for framdrift og manøvrering. Illustrasjon: Brunvoll AS 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: 
 

Arne Tennøy 
Sales Manager  
 

M: +47 91 67 68 11 
E: arne.tennoy@brunvoll.no 

www.brunvoll.no 

Brunvoll 

Brunvoll er leverandør av komplette fremdrifts- og manøvreringssystem for alle typer skip. Dette inkluderer propellere med gir og aksling, thrustere, ror og styremaskiner, kontroll- og posisjoneringssystemer samt energisystemer. All utvikling og produksjon foregår i Norge.  

Read more

Brunvoll Propulsion for the World’s Largest Sailing Ships; The Orient Express Silenseas
26 April 2024
Lab testing shows Shipshave’s ITCH system ensures integrity of hull coatings
28 February 2024
Politikerdebatt på Erfaringskonferansen
1 February 2024